
Recept za praznično večerjo v zadnjem trenutku
Prazniki so za ovinkom in z njimi druženja ob obloženi mizi. Zato smo za vse zamudnike pripravili idejo za okusen obrok v zadnjem trenutku, ki združuje različne izdelke s police Štartaj Slovenija.
Hitre testenine
Začnimo z najlažjim! Gre za preprosto, a strašansko okusno jed za vse ljubitelje pristnih italijanskih testenin.
Za pripravo potrebujemo:
- 2 sveža jajčevca
- 1 omako Alla Luigi Napoletana
- 1/2 čebule
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- parmezan
- svežo baziliko
- 400 g testenin Batasta
- navadno in pekoče olivno olje Gorki Chili
Postopek:
- Melancane narežemo na kolobarje in jih popečemo na ponvi na pekočem olivnem olju Gorki Chili. Pečemo jih 3 min na vsaki strani na velikem ognju, dokler niso lepo zapečeni. Na koncu jih posolimo in ohlajene narežemo na večje kocke.
- Skuhamo testenine Batasta.
- Na olivnem olju prepražimo na večje kocke narezano čebulo in česen ter kolobarčke korenčka. Dodamo še popečene melancane in začinimo po okusu ter malce solimo.
- H kuhanim testeninam dodamo še paradižnikovo omako Alla Luigi in natrgamo svežo baziliko. Postrežemo s parmezanom in samo še uživamo!

Preprosta rolada
Spodobi pa se, da svojim gostom ponudimo tudi sladico. Tale preprosta rolada s sočnim nadevom jih bo zagotovo sezula!
Za biskvit potrebujemo:
- 120 g moke iz zemeljskih mandljev Drobtinka
- 80 g sladkorja
- 5 jajc
- 1 vanilin sladkor
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- Uroš in Valentina bio sadni namaz Mr. & Ms. Jam
Postopek:
- Pekač obložimo s peki papirjem in segrejemo pečico na 170 °C.
- Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor penasto umešamo, da dobimo gosto kremo. Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg, ki ga nežno primešamo rumenjakovi masi. Moko s pecilnim praškom presejemo. Potem jo po žlicah postopoma dodajamo jajčni zmesi.
- Testo nalijemo na pripravljen pekač, ki ga za približno 12 minut postavimo v segreto pečico. Pečen biskvit zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo. Peki papir odstranimo, biskvit pa še vroč zvijemo v rolado.
- Nekoliko ohlajen biskvit odvijemo, namažemo z marmelado in znova zvijemo.
- Preostane nam samo še, da rolado postrežemo in se posladkamo!
